Muikku-Suomen kalatalouskeskukset >

Läänikohtainen viehekalastusmaksu eli viehekortti
Läänikohtainen viehekorttijärjestelmä poistuu 1.1.2016. Uuteen kalastonhoitomaksuun yhdistettiin yhden vavan käyttöoikeus 18-64 vuotiaille. Muille ikäryhmille yhden vavan käyttö on edelleen maksuton.

 

 Kalastuslupajärjestelmän maksut 2016
 

  Alle 18v ja 65v täyttäneet 18-64-vuotiaat
Onkiminen ja pilkkiminen 1) ja 2) maksuton yleiskalastusoikeus maksuton yleiskalastusoikeus
Viehe-/heittokalastus (yhdellä vavalla) 1) ja 3) maksuton yleiskalastusoikeus sisältyykalastonhoitomaksuun
Viehe-/heittokalastus (usealla vavalla) ei kalastonhoitomaksua
vesialueen omistajan lupa
kalastonhoitomaksun lisäksi vesialueen omistajan lupa
Muu kalastus ja ravustus ei kalastonhoitomaksua
vesialueen omistajan lupa
kalastonhoitomaksunlisäksi vesialueen omistajan lupa


1) Kalastusta rajoitetaan kuitenkin siten, että kalastus on kielletty mm. siika- ja lohipitoisten jokien koski- ja virtapaikoissa sekä vesialueilla, joissa kalastus on kielletty muun säädöksen tai päätöksen nojalla.
  

 

Vesialueen omistajan lupa

Mikäli harrasta heittokalastusta tai vetouistelua vaikkapa vain kesämökkisi lähivesillä, voit lunastaa vesialueen omistajan luvan. Luvan myyjänä on useimmiten paikallinen yhteisen vesialueen osakaskunta. Vesialueen omistajan myymät luvat ovat usein  ilman vapa- tai vieherajoituksia.

Kalastusalueiden vieheluvat

Erityisesti vetouistelussa tarvitaan lupa, joka sallii kalastaa useammalla vavalla ja vieheellä. Lähes kaikki ”Muikku-Suomen” kalastusalueet ovat sopineet vesialueen omistajien kanssa vieheluvan myynnistä laajoille vesialueille. Lisätietoja maakuntien kalastusalueiden myymistä viehekalastusluvista löydät Muikku-Suomen kalastusluvat sivulta. Lisätietoa kalastusalueesta sen toiminnasta ja yksittäisistä kalastusalueista löytyy Kalatalouden Keskusliiton kalastusaluesivuilta.